USTVARJALNICA

Ustvarjalnica* je virtualni prostor, v katerem lahko skozi sliko, fotografijo ali besedo delite svoje občutke, misli in opažanja v obdobju epidemije COVID-19 ter se sprehodite skozi doživljanja drugih.

Epidemija COVID-19 je razgrnila in poglobila stiske ter izzive na številnih področjih življenja. V obdobju nove realnosti se spopadamo s porastom nasilja, tesnobe, depresije, povečano negotovostjo glede prihodnosti in ostalimi izzivi, ki vplivajo na naše duševno zdravje. Vsak se z njimi sooča in jih skuša premostiti na svoj način. Ena izmed oblik spopadanja s stiskami je tudi umetniško ustvarjanje – pisanje zgodb, dnevnika, pesmi, poezije, slikanje, fotografiranje in kreativno ustvarjanje drugih oblik. Z namenom ozaveščanja o duševnih stiskah in doživljanju obdobja, v katerem smo se znašli, vas vabimo k oddaji kreativnih prispevkov z naslovom:

MOJA NOVA REALNOST

Mlade (od 14. leta starosti naprej) in odrasle vabimo, da z nami in drugimi (ne)anonimno delite svoj izdelek, ki se nanaša na doživljanje vaše nove realnosti. Prejete izdelke bomo objavili na naši spletni strani na podstrani Razstava ter na našem Instagram profilu @Na_varnem_si (samo za fotografije in fotografije izdelkov ter poezijo, pesmi).

Rok za oddajo del za sodelovanje v nagradnem žrebu je bil 10. 10. 2021. Nagrajenci so že prejeli sponzorske nagrade. 

VODILO PRI USTVARJANJU

Pri ustvarjanju naj vas vodi vaša nova realnost v obdobju epidemije in asociacije ter občutja, ki se vam porajajo ob njej.

Za lažji prvi korak k navdihu si lahko zastavite tudi naslednja vprašanja:

  • Kaj zaznamuje vašo novo realnost?
  • Kaj doživljate in kako se ob tem počutite?
  • Po čem si boste najbolj zapomnili čas epidemije COVID-19?
  • Kaj si želite, da se med epidemijo ne bi bilo zgodilo?
  • Na kakšen način se spopadate z novo realnostjo?